U bent hier:

Online Clinics Zelfbewustondernemerschap

27/09/2021

LTONoord organiseert 3 online bijeenkomsten over zelfbewust ondernemerschap. In deze bijeenkomsten worden handvatten gegeven om als boer dicht bij jezelf te blijven, maar toch optimaal in te spelen op de mogelijkheden, kansen en uitdagingen die de toekomst van jouw bedrijf biedt.  Naast de zakelijke, financiële kant zijn de drie grootste uitdagingen van het boerenondernemerschap het betrekken en in harmonie omgaan met omwonenden, begrip en trots vanuit de maatschappij verkrijgen en toekomstgerichte keuzes maken die bij jou passen. Over elk van deze drie thema’s organiseren we een korte, praktische clinic. Vanachter je pc, telefoon of tablet kom je in 5 kwartier even uit de waan van alledag en word je een verfrissende spiegel voorgehouden.  Je bent van harte welkom om de hele reeks te volgen of alleen één clinic bij te wonen die jou het meest aanspreekt. Deelname is gratis.

Clinic 1: dinsdag 12 oktober van 20.00-21.15 uur.  Thema: Eigen koers houden, met je voeten in de maatschappij  Hoe kies of houd je je eigen koers in tijden met grote veranderingen? Volgens Agrocoach Onno van Eijk begint dat bij de vragen: waar sta ik, wie ben ik en wat zie ik om mij heen? Hij helpt om met een open blik te kijken naar ontwikkelingen, trends, kansen en bedreigingen. En laat zien hoe je vanuit heel verschillende invalshoeken naar je eigen koers kunt kijken. Want wanneer je anders naar problemen en oplossingen kunt kijken, kun je met jouw koers het verschil maken. 

Clinic 2: dinsdag 2 november van 20.00-21.15 uur. Thema: Vertel met trots het verhaal van jouw bedrijf  Hoe vertel je op een aansprekende manier hoe goed jij met jouw bedrijf inspeelt op de maatschappelijke veranderingen? Wija Koers gaat in op de sterke en zwakke punten voor het vertellen van een aantrekkelijk bedrijfsverhaal: waar sta ik als ondernemer, waar wil ik naar toe en wat heb ik daarbij nodig. Met als doel dat jij de dingen doet waar jij energie van krijgt. 

Clinic 3: dinsdag 23 november van 20.00 tot 21.15 uur. Thema: Zelfinzicht en reflectie: Pak de regie en blijf scherp
Hoe blijf je succesvol en relevant als agrarisch ondernemer en welke 21e eeuw vaardigheden horen daarbij? Carmen van Dam van de LTO Academie verzorgt een inleiding over zelfreflectie, persoonlijk leiderschap en het pakken van de regie vanuit je eigen intrinsieke motivatie. Zodat je vaardigheden ontwikkelt die aansluiten bij wat de huidige tijd en de omstandigheden van je vragen. In deze clinic krijg je handvatten om te ontdekken hoe jij jezelf wilt doorontwikkelen als ondernemer. Aanmelden kan via deze link